Seutukaupunkien yritysverkostot

Seutukaupunkien yritysverkostot (SEUTU4-yritysverkostot) projekti tukee kasvualojen verkostojen laajenemista ja kehittymistä. Monet sektorit ja tuotannot perustuvat laajoihin alihankinta- ja kumppaniverkostoihin. Työvoiman lisäksi myös työ voi liikkua verkoston kautta, jolloin kasvanutta kysyntää voidaan kanavoida verkostoihin. Eri toimialoille kasvanut kysyntä, toimialan muutokset tai yksittäiset suuret investoinnit mahdollistavat uusien toimijoiden mukaan tulon ja uusien kumppanuuksien syntymisen vakiintuneiden verkostojen jatkeeksi.

Valitut kasvualat

Yritysverkostot esite 13.6.2019 v2.pdf

Yritysverkostojen kasvattaminen

MITÄ ETSIMME

  • Etsimme kasvavia ja kehittyviä veturiyrityksiä ja aloja, jotka haluavat löytää uusia kumppaneita Suomesta.

  • Kasvualoja: Meriteollisuus ja meriklusteri, Metallialan alihankintaverkostot ja teollinen palveluliiketoiminta, Bio- ja kiertotalous, Puurakentaminen, Matkailu- ja ohjelmapalvelutuotanto

MITÄ TARJOAMME

  • 33 seutukaupungin yrityspalvelut, jotka tuntevat alueidensa tuhannet yritykset ja ovat kasvun tukena.

  • Resursseja hyvien kumppanien löytämiseksi seutukaupungeista kasvualoille.

JOS KIINNOSTUIT

  • Ole yhteydessä meihin ja katsotaan millaisia kasvukumpanneita etsitte ja kuinka voimme auttaa niiden löytämisessä seutukaupungeista ympäri Suomen!

Projektin perustiedot

Projektin tavoitteet ovat:

  1. Yritysverkostojen kasvattaminen ja kehittäminen kasvualoilla

  2. Luoda yritysneuvojien valtakunnallinen verkosto ja toimintamalli, jolla kyetään löytämään ja kanavoimaan osaamista tarpeen mukaan eri puolilta Suomea sekä kehittämään yrityspalveluja valtakunnallisesti.

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kasvua-alojen avaintoimijoiden ja verkostojen, seutukaupunkien yrityspalvelujen sekä muiden yrityspalvelutoimijoiden kanssa. Hankkeen toimenpidekokonaisuudet ovat kasvualojen tunnistaminen, kasvualakohtiaset toimenpiteet yritysverkostojen laajentamiseksi, yritysneuvojaverkoston kehittäminen ja viestintä. Ks. hankesuunnitelma.

Yritysverkostohankkeen rinnalla hoidetaan myös kaikkien seutukaupunkien verkostohankkeiden koordinaatiota.


Päätoteuttaja: Kauhajoen kaupunki

Osatoteuttaja: Oulun yliopisto, Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE

Hankkeessa mukana 33 seutukaupunkia: Alajärvi / Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, Alavus, Forssa, Hamina / Vetovoimainen Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Kannus / Keski-Pohjan Yrityspalvelu Oy, Kauhajoki/Suupohja, Kauhava, Kemijärvi, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Lieksa, Loimaa, Paimio, Parkanon kaupunki/ Kehitys-Parkki, Raahe, Raseborg / Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo/ Yrityssalo Oy, Sastamala, Somero, Suonenjoki/SavoGrow, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus ja Ylivieska/Ytek Oy.


Toteutuneiden tapahtumien alasivuja

Tapahtumasivuilta löytyy mm. tapahtumiin liittyviä materiaaleja.