Yritysneuvoja-yhteistyö

Seutukaupungeissa yrtiysneuvojien tehtävänkuva on usein erittäin laaja ja vertaisverkostot painottuvat naapurikuntiin ja omaan maakuntaan. Valtakunnallisella yritysneuvojien vertaisoppimisella on lukuisia etuja, kun ideoita ja ratkaisuja samojen kysymysten kanssa kamppailevien kesken voidaan vaihtaa naapurikuntayhteistyötä laajemmalla alueella. Valtakunnallisessa yhteistyössä saadaan jaettua myös teemakohtaista erityisosaamista alueiden välillä.

Seutukaupunkien yritysverkostot projektilla edistetään ja kehitetään yritysneuvojien valtakunnallista verkostoitumista seutukaupungeissa ja muuallakin. Yritysneuvojayhteistyötä on jo sovittu tehtävän MicroENTRE:n kasvuyritysverkoston, SEKES:n, Suomen uusyrityskeskuksen ja ELY:jen yritysneuvojien kanssa. Yritysneuvojatilaisuuksia ollaan avattu yli verkostorajojen ja valmisteilla on kaikkien yritysneuvojatoimijoiden yhteiset vertaispäivät koronatilanteen hellitettyä. Projektilla ollaan myös lanseeraamassa yritysneuvojavaihtoa.

Yritysneuvojien syyspäivät 7.-8.10.2021

Yritysneuvojien syyspäivät Riihimäellä 7.-8.10.2021

Pääset tutustumaan, miten Riihimäki edistää kiertotaloutta ja elinkeinoja, tutustut mielenkiintoisiin yrityksiin ja tapaat kollegoja - hyviä eväitä työhön, kivoja kohtaamisia ja hienoja kokemuksia!

Ohjelma tapahtuman omilta sivuilta

Ilmoittaudu mukaan tapahtumasivuilta tai suoraan tästäAlueesi korona-apu yrittäjälle -yhteistyöverkosto

Suomen Yrittäjät, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ja Suomen Uusyrityskeskukset ja Kuntaliitto tiivistivät yritysneuvontayhteistyötään ja viestintäänsä koronakriisin myötä. Yhteistyön myötä Alueesi korona-apu yrittäjälle -verkosto käynnistettiin maaliskuussa 2020. Yhteistyö on jatkunut syksyllä ja seutukaupunkiverkosto on tullut SEUTU4-yritysverkostot projektin kautta tiiviimmin mukaan yhteistyöhön ja sitä koordinoivaan taustaryhmään.

Yhteistyöverkosto toteutti syyskuussa 2020 kyselyn yritysneuvojille koronakevään kokemuksista. Kyslyyn saatiin liki 300 vastausta ja raportti kyselystä löytyy täältä.

Yhteistyöverkosto on tehokas väline tiedon välittämisessä valtakunnallisesti yritysneuvojien kautta yrityksiin sekä yrityksistä päätöksen tekoon. Yritysneuvojien webinaarit jatkuvat alkuvuodesta 2021.

Lisätietoja: Riitta Forsten-Astikainen

2.2.2021 klo 13-16: Yritysneuvojatreffit

Kohtaamiset kollegojen kesken ovat olleet vähissä 2020 vuonna. Toisaalta nyt tapahtuu valtavasti. Samoja kysymyksiä ratkotaan monessa paikkaa mutta yksin ei kannata jäädä märehtimään.

Haluamme tarjota kaikille yritysneuvojille mahdollisuuden tavata kahdenkesken kollegoja ympäri Suomen ja vaihtaa kokemuksia. Tätä varten järjestämme tiistaina 2.2.2021 klo 13-16 yritysneuvojatreffit verkossa. Rekisteröidy heti mukaan niin ehditte ehdottaa ja sopia tapaamisia puolin ja toisin!

Lisätiedot ja rekisteröityminen: https://www.businessmaker.fi/yritysneuvojatreffit/index.php/fi/

Yritysneuvojavaihto (ei voida toteuttaa korona-aikana)

Seutukaupunkien yritysverkostot -projektilla koordinoidaan yritysneuvojavaihtoa, jota kautta pääsee helposti tutustumaan toisiin yritysneuvojiin sekä organisaatioihin sekä ennen kaikkea oppimaan uutta. Lisätietoja oheisessa esitteessä.


Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä Riitta Forsten-Astikaiseen.