Matkailu

Maitkailun yritysverkostojen kehittäminen

Seutukaupunkien matkailukohteet erinomainen lisä Suomen kärkikohteiden rinnalle!

Suomi on hieno matkailumaa ja elinkeino kehittyy koko ajan aktiivisten ja kehityshaluisten yritysten myötä. Myös seutukaupungeissa on paljon paikallista, omintakeista ja historiallista tarjontaa sekä elämyksiä. Seutukaupunkien yritysverkostot-hanke SEUTU4 pyrkiikin omalta osaltaan edistämään matkailutoimijoiden keskinäistä verkostoitumista sekä levittämään hyviä käytänteitä hyödynnettäväksi kunkin yrityksen omassa liiketoiminnassa.

SEUTU4-hanke on kerännyt 2020 aikana noin 30 eri seutukaupunkien matkailuyrityksestä hyviä käytänteitä liittyen digitalisuuteen, vastuullisuuteen ja ympärivuotisuuteen. Julkaisun teemoista on myös webinaarisarja keväällä 2021. Hankkeessa mukana olevien kaupunkien matkailutoimijat ovat olleet aktiivisia asiantuntijoita yritysten vinkkauksessa. Heillä on hyvä käsitys siitä, mitkä yritykset ovat omalla alueellaan edelläkävijöitä tarjoten luovasti ja innovatiivisesti erilaisten matkailijoiden tarpeita tyydyttäviä ratkaisuja ja elämyksiä.

Valittujen yritysten ideoista, oivalluksista ja tarinoista julkaistiin maaliskuussa 2021 sähköinen Issuu-julkaisu. Sitä voi hyödyntää oman alueen matkailumarkkinoinnissa ja julkaisusta voi nostaa esimerkkejä mm. yrityspalveluiden uutiskirjeisiin, blogeihin ja uutisiin.

Julkaisusta on kevään 2021 aikana tulossa myös kieliversioita. Englannin lisäksi mahdollisia versioita ovat saksa, venäjä ja/tai kiina. Näin julkaisu tulee palvelemaan myös kansainvälisiä markkinoita.


Lisätietoja matkailuteemasta saat Riitta Forsten-Astikaiselta (puh. 046 9220913, nimi.sukunimi[at]oulu.fi)