27.8.2020

Seutukaupunkien osaamisen tulevaisuus

SEUTU-verkostohankkeiden puolivälipäivä

Seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistävien hankkeiden puolivälipäivä järjestetään 27.8.2020. Mukaan ovat tervetulleita hankkeiden toimintaan liittyvien henkilöiden lisäksi kaikki osaavan työvoiman teemoista ja seutukaupunkien tulevaisuudesta kiinnostuneet. Päivä järjestetään etänä/"kisakatsomo" -periaatteella eli voit valita yhden neljästä kisakatsomosta, johon tulet.

Lisätietoja päivästä saat Paavo Laaksoselta. (puh. 040 653 1913, paavo.laaksonen[at]suupohja.fi)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 18.8. mennessä täältä. (Jos osallistut etänä vain aamupäivään, myöhempikin ilmoittautuminen riittää.)

Aamupäivä klo 9:00-11:30

Aamupäivässä käsitellään seutukaupunkien tulevaisuutta työvoiman ja osaamisen näkökulmista. Aamupäivän ohjelma streamataan Kunta.tv:n kautta.

9:00-10:30 Välähdyksiä tutkimuksista ja seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämisestä

Nostot seutukaupunkiverkostolta (kj. Johanna Luukkonen, Rauma), seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistävistä verkostohankkeista (SEUTU1-joustavat koulutusmallit, SEUTU2-työllistymisen tukeminen, SEUTU3-kv-rekryt ja SEUTU4-yritysverkostot), "kuntien tilannekuva" -raportista (Jani Pitkäniemi, VM) ja Sitran "osaamisen aika" -avainkokonaisuudesta Tapio Huttula. (10.6.2020 julkaistiin "Mille väestölle?" -selvitys.)

10:30-11:30 Pyöreä pöytä: Mille osaamiselle seutukaupunkien tulevaisuus rakennetaan?

Keskustelijoina: Jani Pitkäniemi (VM), Tapio Huttula (Sitra), kj. Johanna Luukkonen (seutukaupunkiverkosto/Rauma) ja Jaana Ritola (rehtori, Raahen koulutuskuntayhtymä)

Kisakatsomoissa on yhteiset lounaat aampäivän päätteeksi.

Iltapäivä klo 12:30-16:00

Iltapäivässä keskitytään SEUTU-verkostohankkeiden toimintaan ja yhteistyöhön. Kussakin kisakatsomossa työstetään verkostohankkeiden yhteisiä kysymyksiä ja sparrataan hankkeiden toisen puolikkaan toteutusta. Kuulemme myös kuulumiset ja kommentit kansallisen kaupunkipolitiikan näkökulmasta TEM:n Katja Paloselta. Iltapäivän klo 14:00-16:00 osuuteen voi osallistua myös etänä.

Kisakatsomot

Kurikka

Formu, Keskuspuistikko 14, 61300 Kurikka

Loimaa

Suomen maatalousmuseo SarkaVanhankirkontie 383, LOIMAA

Varkaus

Navitas 1Wredenkatu 2, Varkaus

Kalajoki

Santa's Resort & Spa Hotel SaniJukupolku 5, Kalajoki (Ylivieskan kisakatsomo siirtyi Kalajoelle.)

(Helsinki)

KuntataloKoronatilanteesta johtuen Helsingissä vain studio.
Kisakatsoimoissa on varattuna väljät tilat, joissa turvavälien pitäminen onnistuu mutkattomasti. Ole yhteydessä järjestäjään, jos tarvitset lisätietoja esim. majoitusvaihto-ehdoista kisakatsomo paikkakunnilla.