27.8.2020

Seutukaupunkien osaamisen tulevaisuus

SEUTU-verkostohankkeiden puolivälipäivä

Seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistävien hankkeiden puolivälipäivä järjestetään 27.8.2020. Mukaan ovat tervetulleita hankkeiden toimintaan liittyvien henkilöiden lisäksi kaikki osaavan työvoiman teemoista ja seutukaupunkien tulevaisuudesta kiinnostuneet. Päivä järjestetään "kisakatsomo" -periaatteella eli voit valita yhden viidestä kisakatsomosta, johon tulet. (Voit osallistua aamupäivään myös täysiin etänä mutta onhan se tylsä vaihtoehto kisakatsomoon verrattuna.)

Lisätietoja päivästä saat Paavo Laaksoselta. (puh. 040 653 1913, paavo.laaksonen[at]suupohja.fi)

Ilmoittaudu 18.8. mennessä täältä.

Aamupäivä klo 9:00-11:30

Aamupäivässä käsitellään seutukaupunkien tulevaisuutta työvoiman ja osaamisen näkökulmista. Aamupäivän ohjelma streamataan Kunta.tv:n kautta.

9:00-10:30 Välähdyksiä tutkimuksista ja seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämisestä

Nostot seutukaupunkiverkostolta (kj. Johanna Luukkonen, Rauma), seutuakupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistävistä verkostohankkeista (SEUTU1-joustavat koulutusmallit, SEUTU2-työllistymisen tukeminen, SEUTU3-kv-rekryt ja SEUTU4-yritysverkostot), "kuntien tilannekuva" -raportista (Jani Pitkäniemi, VM) ja Sitran "osaamisen aika" -avainkokonaisuudesta Tapio Huttula. (10.6.2020 julkaistiin "Mille väestölle?" -selvitys.)

10:30-11:30 Pyöreä pöytä: Mille osaamiselle seutukaupunkien tulevaisuus rakennetaan?

Keskustelijoina: Jani Pitkäniemi (VM), Tapio Huttula (Sitra), kj. Johanna Luukkonen (seutukaupunkiverkosto/Rauma) ja Jaana Ritola (rehtori, Raahen koulutuskuntayhtymä)

Kisakatsomoissa on yhteiset lounaat aampäivän päätteeksi.

Iltapäivä klo 12:30-16:00

Iltapäivässä keskitytään SEUTU-verkostohankkeiden toimintaan ja yhteistyöhön. Kussakin kisakatsomossa työstetään verkostohankkeiden yhteisiä kysymyksiä ja sparrataan hankkeiden toisen puolikkaan toteutusta. Iltapäivän osuuteen voi osallistua vain kisakatsomoista.

Kisakatsomot

Kurikka

Loimaa

Suomen maatalousmuseo SarkaVanhankirkontie 383, LOIMAA

Varkaus

Navitas 1Wredenkatu 2, Varkaus

Kalajoki

Santa's Resort & Spa Hotel SaniJukupolku 5, Kalajoki (Ylivieskan kisakatsomo siirtyi Kalajoelle.)

KuntataloToinen linja 14, Helsinki
Kisakatsoimoissa on varattuna väljät tilat, joissa turvavälien pitäminen onnistuu mutkattomasti. Ole yhteydessä järjestäjään, jos tarvitset lisätietoja esim. majoitusvaihto-ehdoista kisakatsomo paikkakunnilla.