Miksi laajentaa verkkokauppaan? -verkkotapahtuma 10.11.2020

Verkkokaupasta, sen perustamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille suunnattu verkkotapahtuma järjestetään 10.11.2020 klo 8:30-10:30. Tapahtuma antaa esimerkkien kautta eväitä vastata esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: miksi laajentaa verkkokauppaan vai kannattaako, miten voisi tai ei ainakaan kannata lähteä liikkeelle, mitä kaikkea verkkokauppa vaatii teknisen sivun lisäksi. Tapahtumaa on mahdollista kokoontua seuramaan yhdessä muiden paikallisten yrittäjien kanssa myös joihinkin "kisakatsomoihin", joista lisätietoja alla.

Tapahtuman järjestää Seutukaupunkien yritysverkostot -projekti yhdessä seutukaupunkien yrityspalvelujen kanssa. Tapahtuma on ilmainen.

Lisätietoja päivistä saa Paavo Laaksoselta, puh. 040 653 1913, nimi.sukunimi[at]suupohja.fi

Mika Niemi

on digitaalisen kaupan moniammattilainen, joka on toiminut kädet savessa nopeasti kasvavan verkkokaupan toimitusjohtajana sekä useiden hallitusten puheenjohtajana. Liikkeenjohdon konsulttina hän on ollut tukemassa yli 300 pk-yritystä. Niemi toimii myös Business Finlandin Experience Commerce -ohjelmassa verkkokaupan edustajana sekä asiantuntijana.

Mika kertoo tapahtumassa verkkokaupan lainalaisuuksista, mahdollisuuksista ja mitä on tärkeää huomioida verkkokauppaa perustettaessa.

Yritysesimerkit

Silmu & Solmu on yrittäjä Sirpa Mähösen 2010 Sastamalaan perustama lankakauppa. Verkkokaupan kehityttyä kivijalkakauppa on jäänyt pois ja toiminta keskittynyt verkkoon.
Kulkukoira Oy valmistaa koirien kuljetushäkkejä ja kuljetusvälineitä. Yrityksen verkkokauppa on ollut toiminnassa kymmenen vuotta ja kaikki myynti tapahtuu tänä päivänä sitä kautta. Myynnistä 15-20% menee ulkomaille 16 maahan. Teemu Pehkonen vetää yritystä Pyhäjoelta käsin.
Kopio-Raksan kaksi verkkokauppaa tuovat suoraan n. 20% liikevaihdosta ja välillisesti vielä enemmän. Yrittäjä Jukka Ryhönen: "Odottelimme ensimmäistä tilausta kuusi kuukautta ja uskohan siinä jo alkoi loppua. Hitaan alun jälkeen kauppa on tuonut vuosittain mukavan lisämyynnin kivijalan tueksi. Toinen verkkokauppa avattiin 2017, joka oli Suomen ensimmäinen verkkokauppa, josta pystyi tilaamaan rakennuspiirustuksista tulosteet."www.raksakuvat.fi www.mainosjuliste.fi

Tapahtuman yritysesimerkkejä julkaistaan lisää myöhemmin

Tapahtumassa tullaan kuulemaan verkkokaupan perustamis- ja kehittämiskokemuksia yhteensä noin viideltä eri yritykseltä.

Kisakatsomot

Joukko kaupunkien yrityspalveluja on järjestämässä kisakatsomoita, joihin paikalliset yritykset voivat tulla yhdessä osallistumaan tapahtumaan ja samalla vaihtamaan ajatuksia kollegojen kanssa. Kannattaa huomioida, että kisakatsomoissa tapahtuma saattaa alkaa hieman aiemmin pienen paikallisen ohjelman ja/tai kahvitarjoilun takia. Kiinnostusta kisakatsomoihin osallistumiseen kysytään tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä. (Alustavasti kisakatsomoa ovat suunnitelleet Forssa, Iisalmi, Kauhajoki, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Raahe, Saarijärvi, Sastamala, Somero ja Varkaus)

Kisakatsomojen toteutuminen arvioidaan lähempänä tapahtumaa ja tiedotetaan osallistujille, jotka ovat ilmoittautuessa ilmaisseet kiinnostuksensa niihin. Etäosallistuminen on joka tapauksessa mahdollista ja kaikille ilmoittautuneille lähetetään linkki etäosallistumista varten.