Meriteollisuus

Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen seutukaupunkiyhteistyöllä

Meriteollisuudessa on kovaa kasvua ja tekijöitä kaivataan lisää. Laaja ja monitasoinen alihankintaverkosto on luonteenomaista meriteollisuudelle. Alalta kasvua hakevan yrityksen onkin tunnistettava omaa osaamista vastaava oikea taso ja kontaktit laajassa verkostossa päästäkseen kauppoihin.

Tätä uusien ja kokeneempia toimijoiden verkottumista olemme tukeneet seutukaupunkien valtakunnallisella yhteistyöllä 2018 SEUTU-ohjelmaprojektilla ja työtä on päätetty jatkaa 2019 ja 2020 tällä seutukaupunkien yritysverkostot -projektilla. Tekijöitä alalla tarvitaan yhä.

Seutukaupunkiyhteistyöllä olemme auttamassa yritystäsi/ alueesi yrityksiä seuraavissa kysymyksissä:

- Kannattaako yritykseni etsiä kasvua meriteollisuudesta?

- Mistä saada kumppaneita, kontakteja ja osaamista meriteollisuudessa kasvamiseen?

Tälle sivulle kokoamme tietoja seutukaupunkien yhteisistä toimenpiteistä meritetollisuuden verkostojen kasvattamiseksi seutukaupungeissa.

Aineistoja

Perustietoja alasta kiinnostuneille yrityksille. (4/2018)

Meriteollisuudesta kasvua hakevia yrityksiä seutukaupungeista (v3, 1/2020)

Companies in regional towns seeking growth in the marine industry (v3, 1/2020)

Uusia tuotekortteja voi jättää

  • Päivitämme edelleen meriteollisuuden kasvusta kiinnostuneiden yritysten tuotekorttiluetteloa. Luetteloon otetaan koko ajan uusia seutukaupunkien yrityksiä, ja se on täysin ilmaista yrityksille. Jätä yrityksesi tiedot oheisesta linkistä. Luettelon päivitystarvetta arvioidaan loppuvuodesta 2020. Jättämällä tietosi luetteloon saat myös suoraan infoa meriteollisuuteen liittyvästä muusta toiminnasta.
  • Metalli-, elektroniikka- ja muoviyritykset saavat tietonsa myös Alihankinta.info -portaaliin maksutta vuoden 2022 loppuun asti hankkeen kustantamana.

Muuta toimintaa

  • Laaja joukko Rauman alueen toimijoita järjestää Rauman meriverkostopäivät 16.10.2020 meriteollisuuden projekteista kiinnostuneille yrityksille