Meriteollisuus

Meriteollisuuden alihankintaverkoston laajentaminen seutukaupunkiyhteistyöllä

Meriteollisuudessa on kovaa kasvua ja tekijöitä kaivataan lisää. Laaja ja monitasoinen alihankintaverkosto on luonteenomaista meriteollisuudelle. Alalta kasvua hakevan yrityksen onkin tunnistettava omaa osaamista vastaava oikea taso ja kontaktit laajassa verkostossa päästäkseen kauppoihin.

Tätä uusien ja kokeneempia toimijoiden verkottumista olemme tukeneet seutukaupunkien valtakunnallisella yhteistyöllä 2018 SEUTU-ohjelmaprojektilla ja työtä on päätetty jatkaa 2019 ja 2020 tällä seutukaupunkien yritysverkostot -projektilla. Tekijöitä alalla tarvitaan yhä.

Seutukaupunkiyhteistyöllä olemme auttamassa yritystäsi/ alueesi yrityksiä seuraavissa kysymyksissä:

- Kannattaako yritykseni etsiä kasvua meriteollisuudesta?

- Mistä saada kumppaneita, kontakteja ja osaamista meriteollisuudessa kasvamiseen?

Tälle sivulle kokoamme tietoja seutukaupunkien yhteisistä toimenpiteistä meritetollisuuden verkostojen kasvattamiseksi seutukaupungeissa.

Uusia tuotekortteja voi jättää!

  • Päivitämme meriteollisuuden kasvusta kiinnostuneiden yritysten tuotekorttiluetteloa. (Edellinen versio alla.) Luetteloon otetaan jälleen uusia seutukaupunkien yrityksiä ja se on täysin ilmaista yrityksille. Jätä yrityksesi tiedot oheisesta linkistä 31.10.2019 mennessä. Päivitetty luettelo julkaistaan 2019-2020 vuoden vaihteessa mm. Meriteolliosuus ry:n sivuilla.

Muuta toimintaa

  • Seutukaupunkien yrityksille on yhteisosasto NaviGate-messuilla 22-23.1.2020 Turussa.
  • Tulemme järjestämään ja olemaan yhteistyössä erillaisissa meriteollisuuden ja meriklusterin verkostoitumistapahtumissa.

Aineistoja

Perus tietoja alasta kiinnostuneille yrityksille. (4/2018)

Meriteollisuudesta kasvua hakevia yrityksiä seutukaupungeista (v2, 11/2018)

Companies in regional towns seeking growth in the marine industry (v2, 11/2018)