Bio- ja kiertotalous

Bio- ja kiertotalousverkostojen kehittäminen

Bio- ja kiertotalouden saralla on valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia ja uusia ratkaisuja kehitetään monilla sektoreilla ja eri puolilla Suomea. Monella alueella ja yrityksella on ainutlaatuista osaamista, josta olisi hyötyä laajemminkin. Toisaalta monella toimijalla on tarpeita esim. sivuvirtoihin liittyen, joiden hyödyntämiseksi laajempi valtakunnallinen ja kansainvälinen yhteistyö voisi tuoda uusia ratkaisuja.

Seutukaupunkien yritysverkostot projektilla edistämme yritysten osaamisen ja tarpeiden entistä parempaa kohtaamista bio- ja kiertotalouteen liittyen. Olemme yhteistyössä Motivan kanssa, joka lanseeraa 2020 alussa kansallisen Materiaalitori-alustan sivuvirtojen hyödyntämiseksi. Lisäksi edistämme paikallisen erityisosaamisen entistä laajempaa hydyntämistä tekemällä yhteistyötä seutukaupunkien bio- ja kiertotaloustapahtumien ja osaajien kanssa.

Lisätietoja bio- ja kiertotalousteemasta saat Riitta Forsten-Astikaiselta (puh. 046 9220913, nimi.sukunimi[at]oulu.fi)

Seutukaupungit, Materiaalitori.fi.pdf

Materiaalitori tutuksi -webinaari 1.9.2020 klo 13:00

Materiaalitoriwebinaari 1_9_2020 flyer .pdf

Seutukaupunkien yritysverkostot-hanke aloittaa syyskauden toiminnot kiertotalouden merkeissä. Kutsumme sinut kuuntelemaan 1.9. klo 13.00-14.30 mielenkiintoista ja yrityksille sekä yritysneuvojille tärkeää ja merkityksellistä infoa materiaalitori.fi-alustasta teemalla ”Roska voi olla rahaa ja raaka-ainetta!”

Suomen valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johtava asiantuntija Ilkka Hippinen kertoo heidän ylläpitämästään alustasta – sen tarkoituksesta ja etenkin hyödyistä yrityksille ja yritysten kanssa yhteistyötä tekeville yritysneuvojille. Alusta on vielä melko tuntematon ja siksikin on tärkeää, että sen olemassaolo ja hyödyt tunnistetaan. Lisäksi on tärkeää saada yrityksiä osallistumaan kauppapaikan toimintaan. Materiaalitori kuten muutkin alustat tarvitsevat nk. massaa, jotta sen toiminta on kaikkia osapuolia hyödyttävää.

Info on hyvin käytännönläheinen ja selkeä. Pääset myös vaikuttamaan infon sisältöön esittämällä ilmoittautumislomakkeessa mieltäsi askarruttavia kysymyksiä Materiaalitorista. Saat niihin vastauksen Ilkan esityksessä.

Ilmoittaudu 28.8.2020 mennessä täältä. Tapahtumaa saa ja kannattaa mainostaa myös yrityksille sekä kaikille, joita arvelet webinaarin kiinnostavan. Ilmoittautuneille toimitetaan webinaarilinkin (Teams) lähempänä.